Råd til deg som planlegger nytt hus

Råd til deg som planlegger nytt hus

Å bygge hus er noe de fleste av oss gjør kun en gang, og ofte er det den største investeringen man gjør i løpet av livet. Hva bør du tenke på når du planlegger nytt hus?

Vi i PK Hus har bygget og planlagt utallige eneboliger de siste 25 årene. Her er våre råd til deg som står i startgropa og nå skal planlegge din fremtidige bolig.

1. Velg en lokal boligleverandør

Valg av boligleverandør er et av de viktigste valgene du gjør når du skal bygge en ny bolig, og kan være helt avgjørende for sluttresultatet. I PK Hus erfarer vi at de som velger en lokal entreprenør har mange fordeler allerede fra dag 1.

En lokal leverandør som PK Hus vil bli med deg på tomta for å få et godt og viktig overblikk før skissene av huset og husets plassering på tomta tegnes. En erfaren lokal leverandør vil kjenne til området, nabolaget og kommunen huset skal bygges i, og vil være tilgjengelig for raske møter og avklaringer i byggeprosessen. Men kanskje det viktigste; vi er i nærheten etter at huset er ferdig. Når du kjøper en ny bolig har du 5 års garanti, og en lokal leverandør vil kunne stille opp på kort varsel dersom det skulle være behov for det.

For oss i PK Hus er det viktig at du som huseier føler deg godt ivaretatt og trygg hele veien – fra første møte på tomta og flere år framover.

Utsikt fra Kampestad

2. Bruk tid på planløsning og husets plassering på tomta

Når du har bestemt deg for å bygge en ny enebolig, og kanskje bestemt deg for hvilken tomt du skal bygge på, er det vanlig å innhente boligkataloger og orientere seg på nettsider for å se hva som finnes på markedet. På denne måten kan du få mange fine ideer og innspill.

Når du har fått noen ideer om hva du kan tenke deg, er behovsavdekking viktig for raskere å komme fram til hva dere trenger av plass og rom. Nå bør du også gjøre deg opp en mening om hvor mye huset skal eller kan koste. Hvordan ser tomta ut og hvordan kan vi best mulig plassere hus og garasje for å få utnyttet tomtens fordeler og egenskaper? En befaring på tomten med erfarne fagfolk hjelper deg til å gjøre de rette valgene. Bruk tid på planløsningen og bruk profesjonelle til å veilede deg så du får gode løsninger, både innen- og utendørs, som fungerer i mange år framover.

Skissetegning

3. Hold deg innenfor økonomiske rammer og tidsrammer

Vi i PK Hus vil råde deg til å bruke god tid på planleggingen, og benytte deg av fagpersoner med lang erfaring. Du bør sette deg inn i detaljene for å unngå beslutninger som i løpet av byggeprosessen kan bli fordyrende. Det betyr at du bør gå nøye gjennom leveransebeskrivelsen og få belyst alle kostnadene som kommer i forbindelse med husbyggingen. Hvis noe høres for rimelig ut til å være sant, så er det som regel det. En profesjonell samarbeidspartner som PK Hus hjelper deg med å belyse alle elementer med et nytt hus slik at du slipper unødvendige overraskelser.

Gode beskrivelser og avtalt ferdigdato for prosjektet er viktig for å skape trygghet og tillit gjennom hele byggeprosessen, og er noe du bør kunne forvente av din boligleverandør.

Lek utenfor ny bolig